دکتر اکبر فتوحی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ما در معاونت پژوهشی اصولی را تهیه کردیم و پس از تصویب در کمیته اخلاق دانشگاه این موضوع را به اطلاع تمامی اعضای هیئت علمی دانشگاه رساندیم. اطلاع رسانی وسیع و پس از آن اعلام تعاریف و مصادیق سرقت علمی از دیگر کارهایی بود که در این بخش انجام دادیم.
وی گفت: مصادیقی که ممکن است اعضای هیئت علمی را به اشتباه بیاندازد و منجر به تقلب علمی شود را نیز برای آنها ارائه کرده ایم تا درصورتی که با چنین مواردی مواجه شدند دقت لازم را داشته باشند.
فتوحی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی تهران به شدت با هر نوع پدیده ای با عنوان تقلب علمی مبارزه می کند و مهمترین استراتژی دانشگاه در این زمینه نیز اطلاع رسانی و شفاف سازی سیستم پژوهش بوده است.
وی اضافه کرد: فعالیت مهم دیگری که دانشگاه علوم پزشکی تهران در حیطه پژوهش برای مبارزه با پدیده تقلب علمی انجام داده مربوط به کارگاههای مقاله نویسی است. در این کارگاه ها اساتید و دانشجویان با مفهوم سرقت علمی و مصادیق آن آشنا می شوند.
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به برخوردهایی که با اعضای هیئت علمی متخلف در این زمینه انجام گرفته یادآور شد: هیئت ممیزه دانشگاه برای فرد خطاکار احکامی را صادر کرده است که این احکام از تعلیق ارتقای فرد و یا معرفی به هیئت انتظامی هیئت علمی یا کمیته انضباطی دانشجو متفاوت بوده است.
وی تاکید کرد: دانشگاه سعی کرده است در این مسیر حد اعتدال را حفظ کند و ضمن اینکه نباید این خطا را کوچک شمرد باید توجه داشت که این مسئله نباید موجب سواستفاده های دیگر شود.
فتوحی اظهار داشت: کار دیگر دانشگاه علوم پزشکی تهران، حساس کردن مجلات علمی - پژوهشی دانشگاه به توجه ویژه تر به مقالات بود. در این راستا هیئت های تحریریه مجلات به مقالاتی که ممکن است مشکوک به تقلب باشند، حساس می شوند.
نظر شما